Vår jury

Juryn som utser  de nominerade och slutligen vinnaren av Maximus Prize består av personer med nära relation till Typ 1-Diabetes (T1D) och ett brett register av kunskap inom området. 

Cristina Stenbeck

Grundare, The Maximus Prize

“Jag förlorade min bror Max till Typ 1-diabetes. Jag vet vad som krävs att leva med sjukdomen, och jag vet vilka fruktansvärda konsekvenser den kan ha för dem som drabbas och för deras nära. Med priset lyfter vi fram eldsjälar som uträttat något stort och viktigt för personer med diabetes i Sverige, med förhoppningen att bidra såväl med medlen som med inspirationen att föra en livsviktig kamp vidare; kampen för ett botemedel.”

Elisabeth Wachtmeister

Eldsjäl inom The Maximus Prize

Egen företagare och drivande bakom Maximus Prize. Högt engagemang och brinner för att driva kampen mot ett botemedel för Diabetes typ 1. Mamma till Vera 11 år som diagnostiserades med Typ 1 år 2018. 

Elin Cederbrant

Vinnare av the Maximus Prize 2018

Elin Cederbrant har själv typ 1 diabetes sedan 10 årsåldern och är grundare till organisationen Together Against Diabetes, som delar ut specialdesignade T1D-ryggsäckar till nyinsjuknade barn och har lanserat T1D-appen. Elin är dessutom pristagare av Maximus Prize 2018.

Kerstin Brissmar

Professor i diabetesforsking, Karolinska Institutet.

Kerstin Brismar är senior professor i endokrinologi och diabetesforskning vid Karolinska Institutet. Hon har femtio års erfarenhet av diabetesvård och är uppskattad föreläsare. Hennes forskarteam har bland annat tagit fram ett blodprov som kan säga om du har hög risk att få typ 2-diabetes. De har också studerat vad som ligger bakom olika diabeteskomplikationer samt hur de ska förebyggas.

Sofia Segersson

Grundare av Diabetesia

Sofia driver Diabetesia som egen företagare sedan 2015 – och har genom åren föreläst, skrivit artiklar, bloggat , modererat diskussioner och utfört konsultarbete inom marknadsföring och kommunikation. En förebild för många med Td1

Thom Scher

President and Chief Executive Officer, Beyond Type 1

Thom är ordförande och verkställande direktör för Beyond Type 1. Under Hans ledning har Beyond Type 1 lanserat flera högt profilerade intiativ inklusive JDRF – Beyond Type Alliance, Beyond Type 2, CoronavirusDiabetes.org och Getinsulin.org – och påverkar miljoner av individer runt om I världen som lever med diabetes eller på annat sätt påverkas av det varje månad. Innan han blev VD 2018 arbetade Thom i tre år som COO på Beyond Type 1, där han var ansvarig för att bygga globala vatumärkes- och content intiativ på wikiHow och drev även ett pris-utnämnings PR-företag i San Fransisco. Han tog sin grundexamen i statsvetenskap och kommunikation från Stanford University och är en långvarig volontär inom flera välgörenhetsfrågor, inklusive sjukvård, utbildning och social rättvisefrågor.