Kategorier
Om oss

De nomineras till the Maximus Prize 2020

Greta Ehlers

Hon driver instagramkontot @gretastypeone (https://www.instagram.com/gretastypeone/) och har själv typ 1 diabetes. Hon har framförallt gjort sig känd för sina letterboards, där hon presenterar viktiga fakta och lyfter viktiga ämnen som många inte vågar prata om. Hennes letterboards får alltid stort genomslag och många sidor, bland andra Beyond Type 1, har publicerat hennes bilder. Hon lyfter viktiga HBT frågor och driver ett nätverk och en chattgrupp för HBT -personer som har diabetes. Hon bidrar verkligen till vårt T1D-community och utbildar allmänheten om allt som händer/funkar/inte funkar i livet med T1D. Hon skulle kunna göra så himla mycket fantastisk med prispengarna för att utbilda, utveckla och fortsätta lyfta och prata om dessa viktiga ämnen som ofta glöms bort. 

Organisationen Wilmas Vänner

Den ideella föreningen Wilmas Vänner samlar in pengar för att stödja forskning kring Typ 1-diabetes. Anordnade Barndiabetesgalan i Malung 2019 med 400.000 kronor till Barndiabetesfonden som följd. 

11 aug 2014 insjuknade då 4-åriga Wilma i typ 1 diabetes. Den dagen blev hon också en siffra i historiken, varje dag insjuknar 2-3 barn i den vanligaste kroniska livshotande sjukdomen för barn och ungdomar i Sverige. Det var där och då vi bestämde oss, att det inte skulle vara förgäves för någon annan att Wilma drabbades. Att hennes insjuknande skulle spela roll och vara till hjälp för de som kommer insjukna efter henne. På så sätt kunde vi även direkt ge hjälp  åt vår egen dotter. 

http://wilmasvanner.se/

Karin Hehenberger, Lyfebulb

Mitt fokus på diabetes typ 1 är personligt, jag fick diagnosen 1989. Vilket motiverade mig att studera medicin, forska och arbeta just inom diabetes typ 1. Jag startade Lyfebulb efter min bukspottkörtel- och njurtransplantation, vilket öppnade mina ögon för vikten av patient involvering inom vården och allmänt. Patienten och de som stöder hen (som föräldrar, partner, syskon, barn och nära vänner) är unika i sin kunskap och motivation. Om vi kunde mobilisera dem bättre, digitalt och globalt, skulle bättre produkter utvecklas och livskvaliteten skulle förbättras. 

LA Belle & Le Diabéte

La Belle & Diabéte är en sida för oss, för dina nära och kära, för den som är nyfiken på världen, för en kollega eller en vän som inte förstår vad som händer med dig. Faktum är att La Belle & Le Diabéte är tidningen som vi alla drömde om att ha i vårt väntrum för diabetes. Du bet, istället för broschyrer på diabetes fötter. En tidning som vänder sig främst till ungdomar inom diabetes typ 1.